SCHOOLVISIE

1. ONZE NAAMKEUZE

Een fontein doet denken aan “levend” water. Dit is noodzakelijk om in leven te blijven. Het geeft ook een gevoel van rust, van tot zichzelf komen, van even te herbronnen.
De kinderen bij ons op school zijn het symbool van het “levende” water. Omringd zijn door kinderen doet nadenken over het leven. Kinderen geven een reden om ons te herbronnen, om even dieper in te gaan op de waarden in het leven en die waarden te laten doorstromen.
Elk kind is welkom in onze fontein. We willen als “fonteinteam” richting geven aan de levensstroom van al onze leerlingen. Of het water nu stilstaat, kabbelt, bruist of enorm onstuimig is, alle leerlingen worden omringd met de beste zorgen.
We sluiten graag aan op de leerbehoeften van elk kind, zodat alle leerlingen groeien en evolueren op hun niveau.

2. ONZE KEUZE VAN HET LOGO

1. het woord:

-   De speelse schrijfwijze toont aan dat wij met jonge kinderen te maken hebben.

-   De t in fontein verwijst naar onze katholieke school. (kruis)

-  De verschillende kleuren die gebruikt worden laten ons zien dat onze school uit individuen gevormd wordt, maar toch een eenheid biedt.

-   Het woord draagt de druppels.

2. de druppels:

-   3 druppels: duiden op de verscheidenheid in onze groep kinderen

-   3 druppels: Het schoolbestuur, de schoolraad, de ouderraad en vriendenkring

-   3 druppels: de leerlingen, de ouders, het personeel van de school

We hopen dat iedereen zich terugvindt in deze drie druppels en zich gedragen voelt door en thuis voelt in :  ‘De Fontein’

ONZE MISSIE

Doe aan een ander wat je graag hebt dat men aan jou doet.

Ons pedagogisch project.

We verwachten van de ouders dat ze loyaal achter de identiteit en het pedagogisch project van onze school staan.

Hier vindt u een beschrijving van de uitgangspunten van ons project.

De uitgangspunten van onze christelijke identiteit.

Wij zorgen voor een degelijk en samenhangend inhoudelijk aanbod.

We kiezen voor een doeltreffende aanpak en een stimulerend opvoedingsklimaat.

We werken aan de ontplooiing van elk kind, vanuit een brede zorg.

e-mail: info@vbsdefontein.be