Kinderen staan positief tegenover de wereld, en wij willen zorgen dat zij dat blijven.

Onze opvoeding wordt gedragen door:

·         De uniciteit van ieder kind: We proberen het aanbod en het leerproces zoveel als mogelijk af te stemmen op de           ontwikkeling van ieder kind.

·         De pedagogie van verbondenheid: Leren is een sociaal gebeuren, kinderen moeten leren samenwerken in de klas, leren samen spelen.

·         De pedagogie van de hoop: We hebben een optimistische visie op de ontwikkeling van kinderen. We geloven in de groeikansen van de kinderen. We willen hen begeleiden in hun groei ondanks hun grenzen en beperkingen.

·         De pedagogie van het geduld: Onderwijs en opvoeding afstemmen op de mogelijkheden van kinderen, vraagt veel geduld. Daarom proberen wij geduldig om te gaan met elk kind.

e-mail directie: vbspassendale@skynet.be of karel.sercu@vbsdefontein.be

e-mail zorg: zorg@vbsdefontein.be