Ouders worden via verschillende kanalen op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen van hun kind op school:

- Na de inschrijving worden de ouders en hun zoon of dochter uitgenodigd op een kennismakingsnamiddag in de nieuwe klas. Een uitnodiging als herinnering wordt enkele weken op voorhand verstuurd.

- De laatste maandag van augustus is er een openklasdag waarop iedereen is uitgenodigd. Je kan er kennis maken met de nieuwe klasleerkracht, het klaslokaal komen bewonderen en de ouderraad stelt de nieuwe activiteiten voor voor het komende schooljaar.

- Tijdens de periode september - oktober wordt er een infomoment georganiseerd in elke klas zodat de klasleerkracht aan de ouders de klaswerking, afspraken, … uit de doeken kan doen. Er is ook kans tot individuele vraagstelling. De leerlingen van de Fontein worden op die avond niet op school verwacht.

- vóór de kerstperiode is er een individueel oudercontact

- vóór de paasvakantie is er een individueel oudercontact voor het eerste en het zesde leerjaar

- vóór de zomervakantie is er voor iedereen een individueel oudercontact (niet voor het zesde leerjaar)

- Op de voorlaatste dag van het schooljaar nemen we afscheid van de zesde klas en hun ouders op een persoonlijke, eigentijdse manier. Een proclamatie voor en door leerlingen.

- contact via heen-en weerschriftje of klasagenda

- telefonisch contact bij ziekte of dringende zaken

- dagelijks informeel contact aan de schoolpoort, op activiteiten, …

- De directie of zorgcoördinator neemt tussentijds contact op indien er zaken zijn omtrent de ontwikkeling van je kind die extra aandacht vragen. Via onderling overleg en door kort op de bal te spelen hopen we de relatie ouder-school goed te onderhouden.

e-mail directie: vbspassendale@skynet.be of karel.sercu@vbsdefontein.be

e-mail zorg: zorg@vbsdefontein.be